Gratis foredrag for gravide

To ganger i året arrangerer Kvinnehelsesenteret ved Klinikk for Alle Majorstuen en gratis informasjonskveld for gravide. Vi opplever stor interesse for vårt gjennomarbeidede program, med dyktige fagpersoner som formidler sine perspektiv på helse i graviditet og etter fødsel.

Kvinnehelsesenteret


Denne gangen kan du se hele kvelden i opptak på vår Facebookside, og hvis du klikker deg videre vil du finne:

Sigrun Låg Kleiv, kiropraktor, som snakker om bekkenplager i svangerskapet og gir deg råd om hvordan du kan håndtere plager på best mulig måte. Hva er bekkenløsning? Hva er bekkenlåsning?

Maria Schwenke/Kristine Mikkelsen, fysioterapeuter med spesialkompetanse på trening i svangerskap og etter fødsel. De gir deg råd om aktivitet og intensitet i svangerskapet, og viser deg hvordan du kan komme igang med trening med strikk. Aktivitet er så viktig for helsen, og her får du informasjonen du trenger for å trene trygt.

Knut Lembach-Beylegaard, akupunktør, snakker om akupunkturens fordeler ve svangerskapskvalme, smerter og i forberedelse til fødsel. Her får du også med deg noen tips til punkter du kan bruke selv.

Cathrine Amalie Bjørke, gynekolog, informerer om smertelindring i fødsel og hva du kan forvente fra det medisinske personellet du skal samarbeide med. Med sin lange erfaring trygger hun oss med denne gjennomgangen som viser hvilke muligheter du som kvinne har i møtet med sykehuset.

Marie Svedberg, jordmor med lang erfaring av oppfølging av gravide. Hennes foredrag drar frem de vanlige, men litt pinlige og overraskende utfordringene de gravide typisk tar opp med henne i svangerskap og etter fødsel. Hun deler verktøy som du kan benytte selv i håndteringen av disse.

Nina Urnes, osteopat/yogaterapeut, informerer om svangerskapsdepresjon og hvilke tiltak som kan hjelpe deg eller de som du ser har behov for det. Dette er et sterkt, og utrolig viktig bidrag til kvelden som vi vet vil være viktig for mange.

Cathrine Mathiesen, yogainstruktør og forfatter, deler med oss fra sin unike kunnskap om pusteteknikker som kan være med på å forberede deg på fødsel og mammalivet. Her får du også med deg viktige perspektiv fra yogaens filosofi på vei inn i fødsel.


Underveis fikk vi frem noen spennende perspektiv, og ulike tilnærminger til fødsel og mammalivet. Med denne kunnskapen ønsker vi alle deltagere lykke til på veien videre, og til å ta sine egne valg om hvordan deres svangerskap, fødselshistorie og tiden etter fødsel skal formes.

Vi takker våre samarbeidspartnere BBHugme og Alfacare som bidro til giveaways og fantastiske goodiebags. Ta gjerne kontakt med oss på kvinnehelsesenteret@klinikkforalle.no om du har spørsmål til oss. Du finner Kvinnehelsesenteret her for timebestilling.

Mona Valstad Elsness