Tanker, stress og mentaltrening.

Er du opptatt av å prestere bra, og å ha en god helse? Da er stressmestring essensielt for deg. Og det er ganske overraskende relevant for absolutt alle. Du har nemlig over 70000 tanker i hodet ditt hver eneste dag.

Hvordan du lever med degselv og din indre stemme.

Hvordan du legger opp hverdagen med ulike gjøremål, multitasking og forventninger.

Det er veldig forenklet to av de tingene som skaper din totale stressbelastning.

I podcasten Engler og Hormoner har vi dykket ned i emnene Essensialisme: hvordan håndtere ytre stress, og Bli oppmerksom på indre tankekjør og frigjør deg fra stresset du skaper i eget hode. Begge er samtaler med mentaltrener Anniken Binz, og du kan finne hennes betraktninger om temaene her og her.

Det har vært utrolig inspirerende å jobbe sammen med Anniken. Det er så mye vi tar for gitt. For eksempel blir vi så vant til hvordan vi snakker til oss selv, at vi ofte kan glemme at dette ikke er sannheter. Det er en realitet som vi skapet oss selv i vårt eget hode. Og det er ikke alltid det er like nyttig for oss, eller gjør at vi føler oss bra.

På samme måte er de gjøremålene vi har i løpet av dagen ikke alltid like bevisste, og vi ender opp med å være passasjerer i eget liv. Hverdagen går på autopilot uten tilstedeværelse. Og er det egentlig slik du vil leve livet ditt? Ta en lytt til kloke Anniken.